Kadınlar kuraklık ve çölleşmenin yol açtığı tahribattan orantısız bir şekilde zarar görüyor. – 2023

BM Genel Sekreteri António Guterres bir video mesajında, “Eşit toprak hakları hem toprağı koruyor hem de toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletiyor” dedi ve tüm hükümetleri harekete geçmeye çağırdı. kadınların toprak sahibi olmasının önündeki yasal engellerin kaldırılmasıve onları politika oluşturmaya dahil etmek.

BM başkanı, “Hayatta kalmak için toprağa bağlıyız, ancak ona pislikmişiz gibi davranıyoruz” diye ekledi. harekete geçme ihtiyacı.

Kadınlar makyaj dünyadaki tarımsal işgücünün yaklaşık yarısıyine de arazi kullanım hakkı, kredi erişimi, eşit ücret ve karar verme ile ilgili ayrımcı uygulamalar, arazi sağlığının sürdürülmesine aktif katılımlarını sıklıkla engellemektedir.

Bugün, dünya çapında beş arazi sahibinden birinden azı kadındırBM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesine (UNCCD) göre.

Kadınlar ‘en az kontrole’ sahip

Sürdürülemez tarım toprağı, doğal sürecin onları eski haline getirebileceğinden 100 kat daha hızlı aşındırıyor ve gezegenimizin topraklarının yüzde 40’a varan kısmı artık bozuluyor, gıda üretimini tehlikeye atıyor, biyolojik çeşitliliği tehdit ediyor ve iklim kriziBM başkanı dedi.

“Bu en çok kadınları ve kızları vururdedi. “Yiyecek yokluğundan, su kıtlığından ve toprağa kötü muamele etmemizden kaynaklanan zorunlu göçten orantısız bir şekilde zarar görüyorlar. en az kontrole sahipler

Kadınlara ve kız çocuklarına “en değerli kaynağımızı” koruma konusunda üzerlerine düşeni yapmaları için destek çağrısında bulunarak, “toprak tahribatını 2030’a kadar birlikte durduralım” dedi.

Bu ülke #HerLand

Uluslararası gün öncesinde, UNCCD #HerLand kampanyası şimdi fark yaratan kadınlar ve gelecekteki zorluklar hakkında farkındalık yaratmak.

Eşit erişim verildiğinde, kadınlar ve kız çocukları tarımsal üretkenliği artırabilirUNCCD’ye göre , araziyi eski haline getirin ve kuraklığa karşı direnç oluşturun.

Üst düzey etkinliğin başlangıcında, Inna ModjaMalili şarkıcı ve UNCCD İyi Niyet Elçisi, şarkının dünya prömiyerini gerçekleştirdi, Onun Ülkesigünü işaretlemek için.

“Bir kadın, sanatçı, iklim ve sosyal adalet aktivisti olarak inanıyorum ki bu kadınları ve gençleri güçlendirmek için hayati öneme sahip ve çölleşme ve arazi bozulmasına karşı mücadelede cinsiyet eşitliğini teşvik etmek” dedi. “Birlikte, daha parlak ve sürdürülebilir bir gelecek yaratabiliriz.”

Üst düzey konuşmacılar, kadın liderler, ünlü bilim adamları, arazi aktivistleri ve gençlik temsilcileri, çok şey yapıldığı, ancak arazi mülkiyeti oyun alanını eşitlemek için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardılar.

Finlandiya eski Cumhurbaşkanı ve UNCCD Kara Büyükelçisi Tarja Halonen, şimdi harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

“Cinsiyet eşitsizliklerini çözmek sadece yapılacak doğru şey değil” dedi. “Kadınların yeteneklerini, bilgilerini, yeteneklerini ve liderlik potansiyellerini tam olarak kullanabilmelerini sağlarsak toplumlarımız basitçe daha iyi durumda

Etiyopya’nın Somali bölgesi uzun süreli kuraklık yaşıyor.

‘Bitmemiş iş’

BM Genel Kurulu Başkanı Csaba Kőrösi, “Kadın çiftçiler kendi topraklarına eriştiğinde, daha fazla büyüyorlar ve ulusları da büyüyor” dedi. “Kadınların toprak ve mülkiyet haklarının güçlendirilmesi gıda güvenliğini artırır ve yetersiz beslenmeyi azaltır.”

Bu olumlu değişimler dalgalanma etkisine sahip olmakdedi.

“Eksiğimiz, arazi yönetimindeki rollerini tanıyan politika kararları ve önlemlerdir” dedi. “Elimizden geleni yapmalıyız engelleri kaldırmak Kadınların karar alma süreçlerine katılımı için.”

UNCCD Genel Sekreteri İbrahim Thiaw, bu Çölleşme ve Kuraklık Günü’nün uluslararası toplumu bu yönde harekete geçirmeyi amaçladığını söyledi.

“Dünyada yaşadığımız tüm cinsiyet eşitsizlikleri arasında, kadınların verimli topraklara erişimindeki dengesizlik devam ediyor. tartışmasız en şok edicidedi. “Dünyanın her köşesinde, bu özel cinsiyet açığını doldurmak, bitmemiş bir iş olmaya devam ediyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir