Asgari ücret kırmızı çizgimiz 7.785 lira

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, 7 bin 785 lira asgari ücret için kırmızı çizgiler olduğunu belirterek, “Bu rakam kırmızı çizgidir, bu rakamın altında kabul etme şansımız yok.”

Asgari ücret maratonu başladı.

Vedat Bilgin, işçi, işveren temsilcileri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı milyonların ilgi odağı olan asgari ücret için bir araya geldi.

Belirlenen takvime göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 7 Aralık’ta, ikinci toplantısı ise 14 Aralık’ta yapılacak.

Konuyla ilgili TRT Haber’de konuşan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, istedikleri asgari ücreti açıkladı.

“7 bin 785 lira kırmızı çizgimiz”

“7 bin 785 lira bu rakam kırmızı çizgidir, bu rakamın altını kabul etme ihtimalimiz yok.” Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu rakamın altında masaya oturmayacağız”

“Kırmızı çizgiyi aşmak gerekiyor. Bizim hesaplarımıza göre gıdaya zam yüzde 138. Çalışma Bakanı’nın iyi niyetinden şüphem yok ama artık işçiler bu pazara, bu şehre, bu şehre gidiyor. Bakkal, işsiz, emekli, Dar gelirli, sabit maaşlı, küçük esnaf gider, köylü gider A’dan Z’ye ne olduğunu biliyoruz.

Yani ülke yöneticileri veya işverenler birliği bize bunu dikkate alan bir rakam getirsin. Bundan sonra nerede olacağımızı biliyoruz. Bu rakamın altında masaya oturmayacağız.”

TÜRK-İŞ: Asgari ücret kırmızı çizgimiz 7.000 785 lira VİDEO


One thought on “Asgari ücret kırmızı çizgimiz 7.785 lira

  • Aralık 2, 2022 tarihinde, saat 7:56 pm
    Permalink

    tipine bakan da adam sanır, sen kimin sözcülügünü yapıyorsun sayın başkan,işçiden yanamısın ,işverenden yanamı iş veren bile asgari ücret 10.000 tl üzeri olmalı derken sen neyin kırmızı çizgisinden bahsediyorsun,tipsiz… kiralar en az olmuş 5.000 tl ,45 m2 daire olmuş 1.250.000 tl ,sen 7.850 tl diyorsun … nursuz herif seni.. derhal istifa et git evinde dinlen ,kahvede okey oyna.. senden işçinin sözcüsü olmaz..

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir